Chilli – koření ostré jako břitva
Ohnivé koření – chilli papričky, bez kterého nepřipravíte žádnou lahůdku indické či mexické kuchyně, nalezl Kryštof Kolumbus na jedné z cest do oblasti Karibiku. A nedalo PŘEČÍST ČLÁNEK
Ohnivé koření – chilli papričky, bez kterého nepřipravíte žádnou lahůdku indické či mexické kuchyně, nalezl Kryštof Kolumbus na jedné z cest do oblasti Karibiku. A nedalo PŘEČÍST ČLÁNEK
Mojito, Cuba Libre, juleps, osvěžující ledový čaj nebo vychlazený jahodový dort bez máty? Ani náhodou! Máta stimuluje a osvěžuje. Bez ní by léto nebylo létem. PŘEČÍST ČLÁNEK
Pečlivě střeženě složení koření zemí Blízkého Východu a úctu k jeho účinkům poměrně přesně vystihuje paštúnské přísloví: „Ten, kdo má olivový olej a zatar, nikdy PŘEČÍST ČLÁNEK
Bez typického červeného koření se zvláštním aróma se neobejde žádný gurmán holdující libanonské či arabské kuchyni nebo pochoutkám Středního východu z ryb, luštěnin a rýže. PŘEČÍST ČLÁNEK