Čaj, co není čajem – yerba maté
Čaj yerba maté není vlastně čajem v pravém slova smyslu, neboť se nejdná o pravý čajovník, ale jiný botanický druh. Yerba maté se získává ze PŘEČÍST ČLÁNEK
Čaj yerba maté není vlastně čajem v pravém slova smyslu, neboť se nejdná o pravý čajovník, ale jiný botanický druh. Yerba maté se získává ze PŘEČÍST ČLÁNEK
Na první pohled se tamarindový strom trochu podobá akátu. Listy vypadají téměř stejně, jen se pod stromy v prachu válí lusky velké jako rohlík, které PŘEČÍST ČLÁNEK
Jemně propasírované bylinky a rajčata smíchaná s olivovým olejem jsou základem italského pesta. Nejvíce se používá bazalka, olivy, ale světová gastronomie zná i jiné, zajímavější PŘEČÍST ČLÁNEK
Existuje více než tisíc druhů různých řas a mnohé z nich jsou vhodné jako potravinový doplněk. Co je na řasách tak zajímavého a proč se PŘEČÍST ČLÁNEK
Podivuhodná ústrojnost mnohých nopálů, prapodivné postavení a vytvoření jejich hrozivých ostnů, veliké a skvělé květy jim získaly na zajímavosti a uznání. „Jen málo komu je PŘEČÍST ČLÁNEK
Francouzská „Haute cusine“ (vysoká kuchyně) dala světu množství specialit, které jsou součástí jídelních lístků nejlepších restaurantů po celém světě. Foie gras je jednou z nich. V PŘEČÍST ČLÁNEK
K vánočním tradicím ve Švédsku patří více než kdekoli na světě oslava svátku Svaté Lucie, která připadá na 13. prosinec. Mladé dívky se už od nepaměti PŘEČÍST ČLÁNEK
Tato znamenitá pochoutka pochází ze Savojska z francouzské části Švýcarska a mezi gurmány se těší všeobecné oblibě už po staletí. Označení fondue vzniklo podle francouzského PŘEČÍST ČLÁNEK